Uit het juiste hout gesneden

Jan RinkelJan Rinkel, geboren in 1960 te Andijk, liet zich in zijn jeugd voornamelijk inspireren door Rien Poortvliet. Tijdens zijn opleiding als timmerman is hij hobbymatig begonnen met het maken van pasteltekeningen in kleur en zwart-wit. Zijn voorkeur gaat uit naar het tekenen van dieren in hun natuurlijke gedrag, al is er ook ruimte voor creatieve vrijheid. Een volgende stap was het vervaardigen van glas-in-lood ramen i.c.m. brandschilderen.

Enige jaren later, reizend door Finland, werd Jan op het idee gebracht om houtsnijwerken te gaan maken, welke hij met pastel zou inkleuren. Het resultaat van deze nieuw ingeslagen richting is gepubliceerd op deze website.

Pasteltekening van ringslang Publicatie Palet magazine (dec 1992) - Zevende plaats Arti-studie competitie

- Sluiten

+ Over Jan

Pinguïns
Scroll naar beneden
Terug naar voorpagina

Pinguïns

Uit hout gesneden pinguïns en ingekleurd, zijn in mijn beleving gemaakt met het oog op klimaatverandering. Ze wandelen zo de lijst uit. Omdat het ijs smelt. Ze zullen moeten wennen dat het minder koud wordt en misschien ergens anders moeten vertoeven waar het koud is. Zij zijn al onderweg. Waarheen, geen idee. Het wordt overal warmer.

Houtsnijwerk pinguïns